Életvezetési coaching

“Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz.”  Henry Ford

Néha elakadunk, néha szükségünk van egy kis segítségre, hogy újratervezzünk és vissza tudjunk térni az útra, melyet szántak nekünk, melyen boldogok lehetünk.

Ebben szeretnék neked segíteni, hogy közösen találjunk vissza a Te utadra. Ez nem az én utam, ez csak a Tiéd. Mint Coach-od támogatlak ebben.

de…

Mit is jelent a Life coaching?

A life coach abban segíti az embereket, hogy a jelenlegi, magánéleti problémáikat meg tudják oldani, ennek eredményeképpen lelkiekben megerősödjenek, eredményeket érjenek el, önbizalmuk megerősödjön, és a jövőben hatékonyan kezeljék a felbukkanó akadályokat.

Ha úgy érzed, hogy:

– Keresed magadat, és hivatásodat

– Nehéz élethelyzetekkel küzdesz, és segítségre van szükséged a megoldásukhoz

 – Konfliktusok, elakadások vannak az életedben

 – Nem tudod képviselni érdekeidet, ezért aztán folyton megaláznak

 – Nem érzed magadat elég jónak, fokozni szeretnéd hatékonyságodat, sikeredet

 – Az életed folytonos rohanás, kapkodás, sok dolgot csinálsz egyszerre, de egyikre sem tudsz 100%-osan fókuszálni

 – Vannak terveid, de nem támogat a családod, neked pedig nincs elég önbizalmad, ahhoz, hogy egyedül véghez vidd őket

 – Párod nem ismer el, nem becsül meg, nem látja, nem hallja problémáidat

 – Úgy érzed rossz Anya vagy és belefáradtál már az örökös harcba

Hogyan dolgozik a life coach?

A life coach munkája leginkább egy személyi edzőhöz hasonlít, csak ő nem a fizikummal, hanem az ügyfél privát életének különböző területeivel foglalkozik. Soha nem mondja meg kliensének, mit tegyen. Ő nem tanácsadó! A life coach sokkal inkább egy katalizátor: abban segíti az ügyfelet, hogy megtalálja a válaszokat magában. Olyan átgondolt, nemegyszer provokáló kérdéseket tesz fel, amellyel meg tudja nyitni az elakadásokat. Sokszor nem látjuk a fától az erdőt, pedig ott van az orrunk előtt a megoldás. A life coach ebben segít: hogy az ügyfél lássa meg, mit kell tennie. Ezekkel a felismerésekkel nem csak a megoldás válik láthatóvá, hanem nő a kliens éntudata, jobban tud fókuszálni önmagára, és a felelősséget is átérzi, ami a saját sorsának alakulásában egyedül az övé.

Kik veszik igénybe a life coaching szolgáltatást?

Leginkább azok a motivált és nyitott emberek, akik érzik, hogy segítségre van szükségük ahhoz, hogy életük egy szakaszán vagy területén az elakadásokat, a megtorpanásokat, a bizonytalanságokat megoldják, és újra teljesíteni tudjanak. Nagyfokú bizalommal rendelkeznek a coach irányába, és hajlandók szembenézni önmagukkal, vállalva az esetleges fájdalmas folyamatokat és döntéseket is.

Hogy zajlik a coaching folyamat?

Mindig négyszemközt, meghatározott időkeretek között, alkalmanként 60 percben. Formáját tekintve legtöbbször egy irányított beszélgetés, de sokszor feladatokat, teszteket is kitölt a kliens. Az a csodálatos benne, hogy viszonylag hamar szép eredményeket lehet vele elérni. Ha ezután is igényli az ügyfél a coaching üléseket, azok lehetnek már ritkábbak, akár fél-egy évig is kísérve és támogatva a cél elérésében.

Online coaching…

Legyőzve a távolsági korlátokat, tudunk “találkozni” Skype-on is. Ha könnyebb kitárni a lelkedet nekem ilyen formában, akkor is nyugodtan válaszd ezt a formát!

Miben különbözik a pszichológiától?

Nagyon sokban. A pszichológus a múltra koncentrál, és a múltbeli elakadásokat, gátakat oldja nem egyszer hosszú, akár éveken át tartó terápia során. A coach ezzel szemben a jelen megértésére és a jövőre összpontosít, minimális mértékben érinti a múltat.

Miben különbözik a tanácsadástól?

A tanácsadás folyamán a szakértő megmondja, mit tegyen az ügyfél. Tájékoztat, informál, feltárja a lehetséges utakat. A coaching folyamán a felelősséget az ügyfélnek kell vállalnia magáért. Szembe kell néznie önmagával, sokszor fájdalmas döntéseket kell meghoznia, de az eredmény is az övé.

A kép illusztrációként szolgál. Forrás: pixabay